Web Analytics Made Easy - StatCounter

Страница 35

Зад. 5  Цял живот няма да забравя лятото, изпълнено с вълнуващи преживявания. С мама и татко бяхме на почивка в Южното Черноморие, в Синеморец, където плажовете са прекрасни, а златистите пясъци тъй чисти и нежно галещи, че не ти се иска да си тръгнеш.

            Веднъж бяхме на един плаж, който граничеше с устието на река Велека. Както се къпех, видях в гората пламъци и дим, много дим. Завиках уплашено на татко, че към мястото, където сме паркирали колата, се приближава пожар, но видях, че всички мъже тичаха нататък, носейки с кофи вода от морето. Някои се опитаха да запалят колите и да избягат, но пламъците им отрязаха пътя. Един фиат дори се запали, но не застраши околните коли.

Ставаше все по-опасно, а наблизо нямаше пожарна. На всичкото отгоре от буковата гора се появиха големи мухи, които започнаха да се залепват по мокрите ни тела и да хапят. Хапеха до кръв. Потрепервам само като се сетя за това. Бях много уплашена и седнах на една скала, откъдето можех да виждам всичко.

            Изведнъж се чу пожарната, единственото спасение. Но и за пожарникарите не беше лесно да се справят бързо с разрасналия се огън. Не зная колко продължи гасенето му. Важното е, че оцеляхме.

 

Интерпретации на литературни текстове

Интерпретации на литературни текстове.

Тестове

Тестове по български език на тема правопис и езикови правила. Разберете дали можете да пишете правилно.